Feliratkozás a magazinra!
 Vezetéknév:
 
 Keresztnév:
 
 Lakcím:
 
 E-Mail cím:
 


 
2010 - 5 . szám


Minden kornak megvan az ügyeletes bűnös élelmiszere mint például a vaj vagy a tojás. Hosszú éveken át lelkiismeret furdalás követett minden rántottás reggelit: “ Ez most mennyivel emelte a koleszterin szintem? Mennyivel kerültem közelebb az infarktushoz?” Pedig lehet, hogy nem is kellett volna annyira félni? Lehet, hogy sem a tojás, sem a koleszterin nem jelent olyan nagy veszélyt? Mai számunkban ezekről a kérdésekről olvashatnak. Arra azonban továbbra is figyeljünk, hogy mindent csak mértékkel érdemes fogyasztani…

TARTALOM JEGYZÉK:
Az Új Orvostudomány
Ételed legyen a gyógyszered – Gyulladás csökkentő ételek
Tippek a természetes fogyáshoz
Ajánló: Tai Chi / Eternal Chi
Már nem a drámatagozatra járok
Mennyire rettegjünk a koleszterintől?
A jótékony tojás
Gyulladás csökkentő reggeli


 
Mai idézetünk:

"Az igazi egészség és boldogság útja a megbocsátás. Ha nem ítélkezünk, elengedjük a múltat, és jövőnket megszabadítjuk a félelemtől. Ha így teszünk, meglátjuk, hogy mindenki a tanítónk, és hogy minden pillanat újabb lehetőség a boldogságban, békében, szeretetben való gyarapodásra."
Gerald G. Jampolsky

 
Az Új Orvostudomány

Dr. Hamer
„Az emberek nem a rákban halnak meg, hanem a félelemtől és a kimerültségtől.”
Dr. Hamer

Mitől „új” ez? Miben különbözik az eddigi orvostudománytól?
Az iskolában oktatott orvostudomány az ember megbetegedésénél, elváltozásoknál kizárólag a testi tüneteket vette figyelembe. Vélhetően az egyes tünetek kellemetlensége, veszélyessége miatt abból indult ki, hogy ezek a testünk meghibásodásai, elkopása, tönkremenetele, amit gyengéd vagy erőszakos módon korrigálni kell.

Az agyunkat (mint szervet) egy lapon említi a többi szervünkkel, és figyelmen kívül hagyja annak különleges vezérlő szerepét. Az orvostudományban, a megbetegedéseknél, nem keresték az elváltozások értelmét. Nem foglalkoztak az agy kutatásával – legalábbis a megbetegedések vonatkozásában.

A testben utazó (létező) lélekkel – mint élő, érző lénnyel – pedig egyenesen nem is foglalkoztak. A megbetegedésben érintett ember lelki baját, érzelemvilágát, sokkélményeit nem vizsgálták a szervi elváltozásokkal összefüggésben.

”Ha belerúgok egy kőbe, az fáj… Ezt azonban csak én érzem valósnak, mások ezt nem tudják érzékelni, legfeljebb elképzelik...” Tudományosan bizonyára ezért nem vettük elég komolyan a megélések egyéni módját, úgy voltunk vele, „…az csak egyéni szubjektív élménybeszámoló” és „nem is biztos, hogy úgy volt, szerintem ezt csak ő vette ki belőle…” A megbetegedésekkel együtt járó lelki eseményeket így nem dokumentálták, még statisztikai célból sem!

Belevesztünk a mikroszkópba és megfeledkeztünk arról, hogy a vizsgálat tárgya EGYETLEN ÉLŐ szervezet – és nem egy lelketlen, élettelen tárgy. A szervekkel foglalkozó orvosok (egyéni érdeklődéstől eltekintve) nem foglalkoztak a lelki folyamatokkal, a pszichiátrián pedig nem foglalkoztak a szervi megbetegedésekkel.

A nyolcvanas évek közepéig, a CT megjelenéséig nem is volt eszköz, hogy roncsolás nélkül belenézzenek egy élő ember fejébe. Amit azonban ott találtak, az nem csak az agy vezérlő szerepét bizonyítja, hanem azt is, hogy a lelki események is kiváltanak testi elváltozásokat: a lelki konfliktus megelőzi a szervi elváltozást!

Ez azt jelenti, hogy a lélek (érzelmi kilengése) is képes az agyon keresztül testi folyamatokat beindítani. Az emberi lényt orvostudományi tekintetben, elemzés és bizonyítás céljából három szintre (síkra, vetületre) tudjuk osztani, ahol külön-külön is megfigyelhetjük a szinkronban lefolyást. Ez a három szint azonban csak papíron, vagy gondolatban három, a valóságban egy: „Nem tudok úgy kirándulni menni, hogy otthon hagyom a szerveimet vagy az agyamat.”

A Dr. Ryke Geerd Hamer (német belgyógyász által kidolgozott Új Orvostudományban kiterjesztik a vizsgálódást, az eddigi részinformációk új, bizonyított adatokkal kerülnek kiegészítésre. Megváltozik az eddigi szemlélet, a téves feltételezések lelepleződnek. A GNM az eddigi orvostudomány minden valós, tényszerű adatára támaszkodik, de az adatokból levont logikus következtetés más, méghozzá pont a korábbi ellenkezője.

A megbetegedés bizonyítottan a túlélés és a fajfenntartás érdekében jön létre. Értelmes dolog, akkor is, ha fájdalmas vagy veszélyes. Az ok-okozat ismeretével tévedések, veszteségek, és maradandó károsodások nélkül gyógyulhatunk ki szinte minden megbetegedésünkből.

Az Új Germán Medicina természettudományos kritériumok alapján, a soron következő páciensen ellenőrizhető, reprodukálható orvostudomány. Egy minden élőlényt magába foglaló, élettani működést leíró rendszer. Felfedi az összefüggéseket, és megérthetővé teszi a megbetegedéseket. A megbetegedés kiváltó okának és lefolyásának ismerete lehetővé teszi az oki terápiát – ezáltal garantáltan hasznavehető, végérvényes megoldás.Az Új Orvostudomány nem vonatkozik:
- baleset (sérülés, művi behatás) esetén,
- mérgezés (vegyi, kémiai behatás),
- besugárzás (sejtroncsoló sugárzás), és fejlődési rendellenességek (pl. alkohol- v. kábítószerhatás) következtében kialakuló elváltozásokra.

Ezekre nincsen minden esetre előre beprogramozott biológiai külön programunk. (Ugyanakkor egy csonttörés összeforrasztásához a szervezet helyileg alkalmazza a csontráknál használatos újjáépítő külön programot.)

Az Új Orvostudomány nem helyettesíti az életmentő beavatkozásokat, de ismeretével számos (akaratlanul, tudatlanságból előidézett) életveszélyes állapot elkerülhető, megelőzhető.

Az Új Orvostudomány (GNM) természettudomány, mint a fizika vagy a kémia. Biológiai (bio-logikus) rendszer az élettani folyamatokhoz és elváltozásokhoz, megbetegedésekhez. A GNM csupán öt természettörvényt ír le, és nincsen benne egyetlen tudományos feltételezés sem. Érvényessége kiterjed az összes földi élőlényre, beleértve az embert, állatokat, növényeket. A véletlen valószínűsége ki van zárva! Párhuzamosan három szinten igazolt.


Mik ezek a törvények?

1.biológiai természettörvény: A Rák Vastörvénye
Hameri-góc
Minden ún. megbetegedés egy érzelmi megrázkódtatással keletkezik. Joggal nevezhetnénk a „megbetegedések vastörvényének” is. A rákos betegségek esetében a leginkább nyilvánvaló az elszenvedett érzelmi sokk, és a hatására kialakuló testi elváltozások összefüggése.

A Rák Vastörvényének van három kritériuma:
a) Minden ún. megbetegedés (ami magába foglalja a rákot is) egy ún. DHS-sel (érzelmi sokkal) kezdődik: egy váratlan, minden korábbinál súlyosabb, igen hevesen, drámaian, és elszigetelten megélt konfliktusélmény-sokkal keletkezik, mind a három szinten: a lélekben, az agyban és a szerven. Ahhoz tehát, hogy egy agyi góc és egy testi elváltozás beinduljon, előtte törvényszerűen el kell szenvedni egy érzelmi megrázkódtatást.

b) Az elszenvedett konfliktus érzettartalma meghatározza DHS (érzelmi sok) pillanatában az agyba becsapódó Hameri-góc helyét és a rákos vagy rákkal egyenértékű megbetegedés szervi elhelyezkedését. (Lélek-Agy-Szerv összefüggés) Értelemszerűen az érintett agyi vezérlőközpont által vezérelt szerven tapasztalható az elváltozás.

c) A három szint folyamatai mindig szinkronban, egyszerre és azonos ütemben zajlanak le. A konfliktus alakulása határozza meg az agyi Hameri-góc állapotának alakulását és a rákos vagy rákkal egyenértékű elváltozás érintette szerv állapotának alakulását: a lélek elsődlegessége és a szinkronban lefutás.

Ez azt jelenti, ha bekövetkezik a konfliktus, ez azonnal megjelenik az agyban, és azonnal beindul egy szervi elváltozás. Az elváltozást beindító nyomógomb a lelki síkon van. Ha a konfliktus megoldódik, az agyi tünetek is megváltoznak, beindul az agyszövet helyreállítása, szervi szinten megáll a rákos növekedés, és a létrejött daganatok elbontásra kerülnek, a fekélyek, sorvadások újból felépülnek.

2. biológiai természettörvény: A két szakasz törvénye:

miszerint minden megbetegedés két szakaszból áll, ha sor kerül a konfliktus feloldására. Ha nem kerül sor megoldásra, akkor a megbetegedés egyszakaszú marad, és a megoldatlan konfliktus miatti biológiai kimerültségbe (elgyengülésbe) belepusztulunk.

Bár még Hippokratész is leírta, hogy „minden lázas állapotot megelőz hidegrázás” ezt az akadémikus orvostudományban egyszerűen figyelmen kívül hagyták. Leírtak benne kb. ötszáz hideg betegséget, és kb. ötszáz meleg betegséget. Odáig viszont már nem jutottak el, hogy ezek párosával összetartoznak!

Ennek feltételezhetően az az oka, hogy a legtöbb megbetegedést már csak a második, ún. meleg szakaszban diagnosztizálják. Ugyanis ekkor produkálunk kellemetlen, fájdalmas tüneteket, és ekkor megyünk orvoshoz.

Amikor az első természettörvényben leírt feltételeknek megfelelő érzelmi konfliktus (DHS) bekövetkezik, mind a három szinten tüneteket produkálunk. Lelki szinten kikérdezhetővé válik az elszenvedett konfliktus. (Pl. Miért vagy olyan feszült? – Kirúgtak a munkahelyemről… úgy érzem, nem bírom a történteket megemészteni”)

A konfliktus bekövetkeztével megjelenik az agyban egy elváltozás, a CT-felvételen egy körkörös, céltábla formájú alakzat látható, kimutatható. Szervi szinten beindul egy elváltozás (a fenti példánál maradva) pl. gyomordaganat. Az elváltozás biológiai értelme itt az első, konfliktus-aktív szakaszban nyilvánul meg: a gyomordaganatnál több (sósavtermelő) gyomorsejt keletkezik, amelyekkel elvileg gyorsabban lebontanánk, szétmarnánk az emészthetetlennek érzett „falatot”.

Ezen túl, a konfliktus-aktív szakaszban igen szembetűnő testi tüneteket produkálunk. Hideggé válnak a végtagok (az itt megjelenő elváltozást nevezték régen összefoglaló néven „hideg” betegségnek). Feszültek vagyunk, kényszeres gondolkozás figyelhető meg. A konfliktuson és annak megoldásán tipródunk. Ezzel egyidejűleg nincs étvágyunk, ebből kifolyólag fogyunk, nem tudunk rendesen aludni, és ha sikerül elaludni, akkor is a konfliktusunkról álmodunk.

Ez a megbetegedés első, ún. konfliktus-aktív szakasza. Ez a szakasz addig tart, amíg a konfliktus megoldásra kerül. Ez ismét egy markáns pont, ugyanis mindhárom szinten változások következnek be.

Lelki szinten nagy megnyugvás figyelhető meg. Megszűnik a kényszeres gondolkozás, mert a konfliktus már nem áll fenn. Agyi szinten az egész konfliktus-aktív szakaszban éles határvonalú körkörös formációt mutató Hameri-góc elkezd beödémásodni, vizenyő keletkezik rajta.

Az ödéma az agyszövet helyreállítását teszi lehetővé. Az agyi ödéma miatt az érintett agyszövet kitágul, megduzzad, ezért nyomást gyakorol a környező agyszövetekre. Ebből kifolyólag fejfájás, migrén, hányinger, szédülés a jellegzetes tünet.

Szervi szinten leáll a rákos növekedés vagy sorvadás, beindul a daganatelbontás vagy szövet-újjáépítés. Ezen túl műszerek nélkül is megfigyelhető általános tünet a túlzott fáradtság, gyengeség, levertség. Visszatér az étvágy, ebből kifolyólag súlygyarapodás figyelhető meg.

Szervi szinten „meleg tüneteket” tapasztalunk, kitágult végtagi ereket, vérbőséget, ödémásodást, gyulladásokat, hőemelkedést. (Ezért nevezték régebben a második betegségi szakasz tüneteit „meleg betegségnek”.)

Hamer doktor megfigyelte, hogy a testünk a daganatok elbontására, a sorvadások újjáépítésére mikroorganizmusokat vesz igénybe. A gombák szaporítását már a konfliktus-aktív szakaszban elkezdi, míg a baktériumok és vírusok a megoldás utáni szakaszban jelennek meg.

Döbbenetes tény, hogy a mikroorganizmusok csak és kizárólag a megoldás utáni szakaszban mutatnak aktivitást, csak akkor „dolgoznak”.

Ha figyelmen kívül hagyjuk a kétszakaszúság törvényét, és a tüneteket csak a megoldási szakaszban vizsgáljuk, akkor elkerülhetetlenül téves következtetésre jutunk: úgy tűnik, mintha a bacilusok megtámadtak volna!

3. A rákos és rákkal egyenértékű megbetegedések ontogenetikus* rendszere
(*ontogenetikus: egyedfejlődést figyelembe vevő, csíralemez központú, csíralemez-függő) Ennél a természettörvénynél kezd igazán lenyűgözővé válni az új orvostudomány.

Hamer doktor megfigyelte, hogy egyes szervek, szervcsoportok a megbetegedés és helyreállás során ugyanúgy működnek. Vannak szervek, amelyek a konfliktus hatására daganatot, tumort produkálnak, aztán a megoldási szakaszban a daganat gyulladás kíséretében elbontásra kerül; és vannak szervek, szervcsoportok, amelyek a konfliktus hatására sorvadást, szövetcsökkenést, fekélyesedést produkálnak, ezek a megoldási szakaszban újjáépítésre kerülnek.

Amikor a petesejt megtermékenyül, végbemegy benne az első sejtosztódás. Eldől, hogy az egyed, egyén jobbkezes lesz, vagy balkezes. Ennek döntő jelentősége van az Új Orvostudományban.

Az osztódó sejtek szedercsírát, aztán hólyagcsírát alkotnak. A fejlődés 17. napjára, a hólyagcsírában kialakul 3 „alapanyagszövet” az ún. csíralemezek. Az ún. belső, középső, és külső csíralemez. A csíralemez megnevezés nagyon találó, ugyanis még százéves korunkban is, minden egyes szervünk, szövetünk, sejtünk hozzátartozik valamelyik csíralemezhez: amelyikből kifejlődött.

Hamer doktor rájött arra, hogy az elváltozások, a megbetegedések kialakulása a csíralemez származáshoz igazodik.

Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a csíralemez származás határozza meg, hogy
1. az adott szerv vagy szövet egyáltalán milyen jellegű konfliktusra reagál,
2. konfliktus-aktív szakaszban az érintett szövet először daganatot vagy sorvadást produkál,
3. pontosan melyik agyi részben található az elváltozáshoz tartozó ún. Hameri-góc,
4. a megoldás utáni szakaszban milyen mikroorganizmusokat vesz igénybe a szervezetünk.
A negyedik pont már a negyedik természettörvényt érinti.

4. biológiai természettörvény: A mikrobák ontogenetikus rendszere
A mikrobák (= mikroorganizmusok: gombák, baktériumok, vírusok) ontogenetikus (csíralemez függő) rendszere (a mikroorganizmusok részvétele a betegség-lefolyásban).

Ez azt jelenti, minden csíralemeznek megvan a saját „szakmunkása”. A belső csíralemezből származó szöveteket mindig a gombák és a gombabaktériumok munkálják meg. A középső csíralemezből származó szöveteknél a baktériumok illetékesek, a külső csíralemezből származó szöveteket pedig a vírusok állítják helyre.5. biológiai természettörvény: A megbetegedésnek biológiai célja, értelme, rendeltetése van.
Egy megoldhatatlannak tűnő stresszhelyzetben, ahol érintettnek, áldozatnak érezzük magunkat, és a konfliktusnak túlélést veszélyeztető biológiai érzettartalma van – jobb híján – egy szervi elváltozással reagálunk. Daganatnövekedéssel vagy sorvadással, attól függően, hogy biológiai szempontból mi lenne megfelelő megoldás a konfliktusra.

Ha szigorúan természettudományosan, orvos-klinikai értelemben vizsgáljuk ezeket a testi, szervi elváltozásokat ki kell jelenteni: A Föld bolygón betegségek nem léteznek!

A természetben csak ún. Értelmes Biológiai Különprogramok léteznek, amiket mi korábban, teljesen félreértelmeztünk, mert csak részadatokat és részinformációkat értékeltünk, ami helytelen, valótlan, téves megállapításhoz vezetett.

A legszebb dolog, a biológiai természettörvények megismeréséből fakadóan, hogy ráébredünk arra a csodálatos tényre, betegség és véletlen nem létezik, ezen túl megcáfolhatatlanul képesek vagyunk kigyógyulni szinte bármilyen megbetegedésből.”

www.ujmedicina.hu
http://www.netboard.hu/searchuser_full.php?id=29689
http://germannewmedicine.ca/
http://www.newmedicine.ca/
http://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer
http://www.pilhar.com/News/Presentation_E.pdfÉteled legyen a gyógyszered – Gyulladás csökkentő ételek

fotó: Ananas comosus David Monniaux,
Wikimedia Commons
Az ízületi gyulladás ma népbetegség. Nagyon sokan szenvednek a fájó térdektől, kezektől. Mégis nagyon kevesen tudják, hogy vannak olyan ételek, melyek rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a gyulladást és enyhíthetjük a fájdalmat.

- Omega 3 telítetlen zsírsavban gazdag    halak (mint például a lazac, szardínia,    makréla)

- Hidegen sajtolt extra szűz olíva olaj,    lenmag olaj

- Élőflórás joghurt

- Brokkoli és más káposzta félék

- Spenót, mangold egyéb zöld leveles    zöldségek

- Ananász, citrusfélék

- Bogyós gyümölcsök (áfonya, goji    bogyó, fekete ribizli, vörös áfonya,    szeder, málna stb.)

- Sütőtök, sárgarépa

- Hagyma

- Kurkuma, fahéj, gyömbér

- Csontleves – lehetőleg csirke, sertés    vagy borjú lábbólfotó: Greens for sale in London: Gideon / Wikimedia Commons


Ezek az ételek tele vannak antioxidánsokkal, esszenciális zsírsavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek keményen dolgoznak a gyulladások elnyomásában, ugyanakkor erősítik az immunrendszert, sőt még azoktól a felesleges kilóktól való megszabadulásban is segítenek.


Tippek a természetes fogyáshoz
fotó: Kanko, Wikimedia Commons
„Kisütött a nap, egyre melegebb van és nemsokára elő kell venni a fürdőruhákat. De vajon beleférek? Úr Isten! Már megint feljött egy pár kiló amit sürgősen le kell adnom!” – jajdult fel Ildikó barátnőm és sürgősen elkezdte az Internetet bújni a legújabb, legdivatosabb diétáért – amit párhétig fogcsikorgatva be fog tartani, le is ad egy pár kilót, aztán megunja vagy valami történik és persze abbahagyja... és a kilók elkezdenek újra szaporodni.

Ilyen vagy hasonló történetet persze milliószor hallottak már. És biztosan azt is, hogy az eredményes fogyás érdekében életmódot kell változtatnuk, és a változtatásokat nem csak egy-két hétig vagy hónapig kell betartani, hanem folyamatosan éveken át, amíg egy jobbat nem találunk!

Ettől viszont a legtöbben elborzadunk. Adjuk fel kedvenc ételeinket, ne együnk több sütit és órákon át ugráljunk a konditeremben?! Ó nem...

Van viszont pár praktikus ötlet, amelyeket könnyedén megvalósíthatunk és ha mellé egy kicsivel, mondjuk egy harmadával kevesebbet eszünk mindenből, akkor természetes úton fognak a kilóink leolvadni.

Reggelire inkább együnk fehérjét, mint szénhidrátot. Inkább együnk tojást vagy sajtot, mint kiflit vagy pogácsát.

Nassoljunk diót, mandulát, sárgarépát vagy zellerszárat. Nem hizlal, finom és még a immunrendszerünket is erősíti.

Igyunk több vizet. Ha étkezés előtt megiszunk egy nagy pohár vizet hamarabb fogjuk jóllakva érezni magunkat.

Cukros üdítők helyett fogyasszunk gyümölcsteát (lehetőleg édesítés nélkül). Ha nem tudunk a buborékokról lemondani adjunk szódavizet a gyümölcsteához, vagy csavarjunk egy citromot a szódavízbe.

Nem csak az fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy hogyan.

fotó: Flyout, Wikimedia Commons
Ne együnk a TV előtt – angol tudósok megfigyelték, hogy a TV előtt elfogyasztott étkezések után gyakoribb és nagyobb mennyiségű nassolás következik. Családunk is boldogabb lesz, ha legalább az étkezések idejét egymásnak szánjuk.

Tegyük le a villát / kanalat a falatok között és rágjuk meg alaposan az ételt. Az agyunk pár perccel később észleli, hogy jól laktunk, mint ahogy az valójában megtörténik. Ha lelassítjuk az evést időt adunk az ingereknek, hogy eljussanak az agyig. Az eredmény: kevesebb evés és jobb emésztés! Ez egy pszichológusok által tesztelt trükk ami működik!

Használjunk kisebb tányérokat. A kis tányéron a kevesebb étel is többnek tűnik. A teli tányér látványa a bőség érzetét kelti, ugyanakkor jobban tudjuk kontrollálni az elfogyasztott étel mennyiségét.

Ha nincs időnk és energiánk a sportoláshoz gyalogoljunk egy kicsit többet. Szálljunk le a buszról egy megállóval hamarabb. Parkoljunk minél távolabb a bejárattól. Ha tehetjük inkább kerékpárral menjünk dolgozni vagy bevásárolni. Lift helyett válasszuk a lépcsőt.

Ezek mind apró dolgok, de sok kicsi sokra megy. Ha rendszeresen betartjuk őket könnyedén leadhatjuk azokat a felesleges kilókat.


Ajánló: Tai Chi / Eternal Chi

Két előadó, Harvey Summers és Alexandra Tongue munkáját dicséri az Eternal Chi címet viselő meditációs album. A lemezen 5 rövidebb-hosszabb kompozíció kapott helyet, valamennyi Harvey Summers szerzeménye. Ezek a zenei darabok nem csak kizárólag Tai Chi gyakorlása közben hallgathatóak. Hanem ugyanúgy társíthatóak egyéb mozgássorok (pl. jóga stb.) mellé is. Sőt remek alkalmat kínálnak meditációra is.

Az album végighallgatása során mindenki eldöntheti, hogy melyik az a kompozíció amelyik a legközelebb áll hozzá és a későbbiek során ezt az egyet érdemes hosszabb távon meditációra használni. Természetesen az sem jelent gondot, ha nem 1, hanem akár 2 vagy 3 kedvenc is akad a lemezen. Akkor érdemes ezeket megosztani a reggeli és az esti meditáció között. Lehet differenciálni az idő szerint is, ugyanis, ha több szabadidő áll rendelkezésre, akkor lehet csinálni egy hosszabb „szellemfrissítést” pl. a közel 20 perces Flow Motion taktusaira. Egyéb esetekben pedig ott vannak a rövidebb „tételek”.

Bármilyen tevékenységre is használjuk a lemezt, egy dolog biztos: mégpedig az, hogy a mellékhatások tekintetében nem kell megkérdezni sem az orvost sem a gyógyszerészt. Ugyanis „mellékhatások” ugyan vannak, de azok egy csöppet sem károsak.

A lemezen található kompozíciók listája:
1.Eternal Chi (10:20)
2.Waves From Heaven (10:29)
3.Earth (9:35)
4.Flow Motion (19:19)
5.The Gentle Energy (9:10)Már nem a drámatagozatra járok

Körülbelül három hónapja kéthetes idő intervallumokban élem az életem. Szeptember végén indult ugyanis a Szerelem és megvilágosodás című, egy éves találkozó-sorozat, melynek keretében a résztvevőkkel kétheti rendszerességgel gyűlünk össze, és azon dolgozunk, hogy megtisztítsuk önmagunkban a teret a szerelem számára.

Kurzusaimnak nem csak vezetője, hanem résztvevője is vagyok, így rám is nagyon intenzíven hat minden történés. A mostani esetben arra kellett felfigyelnem, hogy kéthetente meghalok és újjászületek. Ez a gyakorlatban úgy jelentkezik, hogy a szerda esti találkozó után néhány nappal keletkezik egy fájdalmas konfliktus, ami néhány napra meggyötör kilátástalanságával. Ahogy tehetetlenségemben feladom az ellenállásomat, lassan megnyílik bennem egy ajtó, ami lehetővé teszi, hogy megérkezzen a helyzetből fakadó, fontos felismerés. Ekkor derül ki, hogy mely régi mintámat, beidegződésemet, félelmemet vagy elvárásomat kell elengednem ahhoz, hogy továbbléphessek. Mivel ezek már szerves részeimmé váltak, az elengedés olyan, mintha meghalnék. Régi énem teljesen össze kell törjön ahhoz, hogy megszülethessen az új. Ahogy az újjászületés megkezdődik, egy szeretetteli, békés állapotba kerülök, amit igyekszem a lehető legmélyebben kiélvezni, mert hamarosan letelik a két hét és kezdhetem elölről …

Amikor erről először írtam a hírlevelemben, több visszajelzést is kaptam – mindet olyanoktól, akik hasonlókat élnek át. Sőt, egy barátnőm úgy fogalmazott, vele nem kéthetente, hanem kétnaponta történik ez, és – lévén asztrológus – hozzátette, hogy a csillagok állása szerint ez a folyamat 2010 februárjától tovább gyorsul.

Úgy tűnik tehát, nincs menekvés, abba kell hagynunk a ragaszkodást. A világ – és benne mi is – oly mértékben változik, hogy egyszerűen a saját dolgunkat nehezítjük meg, ha nem mozgunk az áramlással, nem engedjük el, ami menni akar, és nem teremtjük meg a teret saját megújulásunknak.

Néhány napja azonban egy még furcsább folyamatra figyeltem fel. Az elmúlt két hétben ugyanis „nem történt semmi”. Béke van. Béke van bennem és körülöttem. Gyanút fogtam. Valamit rosszul csinálok? Abbamaradt a fejlődésem? Hová tűnt a félelem és az idegeskedés? Hol a gyötrődés? Most mihez kezdjek? Miből tanuljak? Nincs több feladat? Szinte pánikba estem, annyira ismeretlen volt ez az állapot.

Aztán rájöttem. Néhány napja ugyanis elolvastam egy cikket arról, hogy létezik még egy elengedni való: a dráma. Amikor drámává növesztünk egy helyzetet, jól szórakozunk. Ebből érezzük, hogy fontosak vagyunk, hogy zajlik körülöttünk az élet. Ha nincs dráma, unatkozni kezdünk. A dráma az, ami meghatároz minket, amiből tudhatjuk, hogy kik vagyunk, hogy milyenek vagyunk. Ráadásul gyakran olyasmiből alakul ki a dráma, amihez szinte semmi közünk, mert olyasminek a megváltoztatására törekszünk, ami nem a mi dolgunk.

Amikor a drámák elmúlnak, elbizonytalanodunk. Hiszen ki vagyok én a drámáim nélkül? Ezt éltem át, amikor észrevettem, mennyire légüres térbe kerültem. Pedig semmi mást nem tettem, csak kifejeztem az alábbi szándékomat: Végeztem a drámákkal. Élni, tapasztalni, teremteni akarok. Többé nincs szükségem a drámákra. A szenvedés helyett az örömöt választom.

Amikor a megújulás szándékával elengedünk valamit, fel kell készülnünk arra, hogy ez valódi, erőteljes változást jelent. A felszabadultság érzését követheti egyfajta légüres tér megjelenése, amikor nagy a kísértés, hogy visszatérjünk a régi mintához. Velem is megtörtént: ma már sírtam egy sort; igazán nem volt oka, de valószínűleg még visszavágyom régi, megszokott, ismerős drámáimhoz – őket siratom. Ám kitartok, mert tudom, hogy ebben az „ürességben” végre megnyilvánulhat valódi lényem, és ez a folyamat vezet ahhoz az örömteli élethez, amire vágyom.


fotó: bergvogel, Wikimedia Commons

Az alábbiakban egy rövid meditációt találsz, melynek segítségével elengedhetsz néhány fölöslegesen cipelt terhet, néhány idejétmúlt drámát. Talán te másként vagy vele, velem azonban gyakran megtörténik, hogy amikor elolvasok egy ilyen cikket, fellelkesülök, és ha van benne egy jóféle gyakorlat, akkor elhatározom, hogy ma este vagy holnap találok rá egy megfelelő időpontot, elcsendesülök, és mindenképpen elvégzem. Ám leggyakrabban abban a pillanatban elfeledkezem róla, ahogy leteszem a kezemből a magazint. Ezért, ha van, amit szeretnél elengedni, akkor arra kérlek, hogy az alábbi néhány perces folyamaton most azonnal vezesd végig magad – hidd el, ez a legalkalmasabb pillanat.

Vegyél két mély lélegzetet, és fordítsd a figyelmedet befelé. Képzelj el magad előtt egy lágyan csörgedező kis patakot, és ülj le a partján, közvetlenül a víz mellett. Üldögélj csöndben és figyeld a víz áramlását. Válj eggyé ezzel az áramlattal. Lélegezd bele magad.

Vannak dolgok, amiket nem tudunk megváltoztatni, bármilyen kitartóan próbálkozunk; bármilyen kétségbeesetten szeretnénk megmenteni, helyrehozni vagy megoldani bizonyos helyzeteket; bármilyen őszinte is az odafordulásunk; bármilyen mélységes is a szeretetünk. Vannak olyan terhek, melyeket nem dolgunk hordozni: a döntéseit valakinek, akit szeretünk; a barátnőnk hangulatváltozásait; a munkatársunk függőségét; kamasz gyermekünk vívódását; egy rokonunk depresszióját; az élet változó természetét; a múlt hullámvölgyeit; a jövő ismeretlenségét.

Bölcsen tesszük, ha elengedjük e terheket, ha beleeresztjük őket az élő víz áramlásába, ha odaadjuk őket az élet áramlatának. Ahogy eszedbe jut egy helyzet, valami, ami aggaszt, egy ember vagy egy kapcsolat, amelyet nem tudsz megváltoztatni, szíved csendjében egyenként nevezd meg, majd engedd bele őket a patakba. Szabadulj meg a terhektől, amelyeket nem neked kell hordoznod.

Belégzésre – Odaadom a ... (nevezd meg),
Kilégzésre - az élet bölcs áramlatának.


Ahogy felhagyunk hiábavaló kísérleteinkkel, hogy megváltoztassuk a dolgokat, amikre nem lehetünk hatással, hatalmas energiák szabadulnak fel, melyet arra fordíthatunk, amit viszont képesek vagyunk megváltoztatni.

A forrás most azt kéri tőled, hogy vállalj teljes felelősséget az életedért. Ott van benned a szükséges bátorság ahhoz, hogy elindulj, kezdeményezz, és tovább lépj a kapcsolataidban, a munkádban és a világban. Nyúlj bele a vízbe, és vedd magadhoz a bátorságot, hogy megváltoztasd mindazt, amire képes vagy, miközben szíved meghittségében megnevezed őket: hogy kialakítsd a saját életedet; hogy egy rég eltemetett alkotói vágyad figyelmet kapjon; hogy létrehozd a számodra megfelelő kapcsolatokat; hogy véget vess egy energiarabló barátságnak; hogy felelősséget vállalj szükségtelen viselkedésmintáidért.

Belégzésre – Magamhoz veszem a bátorságot, hogy … (nevezd meg).
Kilégzésre – A saját nevemben cselekszem.


Elmélyülésedet zárd azzal, hogy az alábbi megerősítést szövöd bele a légzésbe :

Belégzésre – Mindenem megvan ahhoz, hogy
Kilégzésre – belső életem gazdagságából megteremtsem, amire vágyom.


Sarkadi Krisztina

www.igazabolszerelem.hu


Mennyire rettegjünk a koleszterintől?

fotó: Pöllö Wikimedia Commons
Az egyik kiállításon megismerkedtem egy vidám, energikus, életerős hölggyel, aki elmesélte, hogy nagyon magas volt a vérnyomása és a koleszterin szintje, a kapott gyógyszerektől pedig olyan fájdalmai és izomgyengesége lett, hogy munkaképtelenné vált hónapokra, mindaddig amíg vitaminok és bioflanoidok szedésével helyre nem állította az egyensúlyt.

Milyen sok szenvedésen ment át és lehet, hogy mindez egy bizonyítatlan, téves elmélet miatt, mely uralta az orvostudományt az utóbbi évtizedekben. Rettegjünk a magas koleszterin szinttől, mert az a szívinfarktus egyik leggyakoribb kiváltó oka! Ne együnk tojást, húst, zsírt mert az megemeli a koleszterin szintet és akkor már jön is a szívroham!

Odáig jutottunk, hogy egyes orvosok azt javasolják, hogy 50 éves kor után az egészséges embereknek is szedni kellene koleszterinszint csökkentő gyógyszereket - megelőzés gyanánt! Azt a koleszterinszint csökkentő gyógyszert, melynek mint minden gyógyszernek számos mellékhatása van (példát lásd a cikk végén)!

De miért lenne az jó, amikor a szívrendellenesség miatt kórházba kerülő emberek 75%-ának normális értékű koleszterin szintje van egy, a David Geffen School of Medicine at UCLA által végzett kutatás szerint?

Szervezetünk működéséhez elengedhetetlen a koleszterin. Sőt a túl alacsony koleszterinszint kimondottan káros. A dr. Harumi Okuyama World Review of Nutrition and Dietetics (Basel, Karger, 96: 1–17, 2007 ) -ban megjelent cikke szerint a magasabb koleszterin szint összefüggésbe hozható kevesebb számú rákos vagy egyéb betegségből eredő halálozással. Tehát még jótékony hatással is bírhat!

Egy a Science Daily 2008 Augusztus 25-i számában megjelent cikk szerint a természetes koleszterin termelés blokkolása megöli az emésztőrendszeri, hashártya, nemi szervi, húgyúti és a nyirok rendszeri rákos megbetegedések kialakulásának a lehetőségét.

Koleszterinre mindenképpen szüksége van a szervezetünknek, elsősorban azért, hogy egészséges sejtfalakat alakítson ki. Az agy is koncentrált koleszterinszinttel védi a normális ideg és sejtműködést.

Az oldhatatlan koleszterin molekulákat zsírból és fehérjéből álló parányi részecskék (lipoproteinek) szállítják. Amikor szükséges, a lipoproteinek feloldódnak, felszabadítva az általuk szállított koleszterin molekulát.

Kétféle lipoproteint ismerünk:

A HDL (magas sűrűségű lipoprotein) a perifériás szövetekből (mint például az artériák fala) szállítja a koleszterint a máj felé, ami vagy kiválasztja az epébe vagy felhasználja fontos hormonok készítéséhez.
Az un. rossz koleszterin az LDL (alacsony sűrűségű lipoprotein) pedig fordítva működik. Ha például az érfalak javításához szükségünk van koleszterinre, az LDL szállítja azt a májból a perifériális szövetek felé. Ha étkezéssel nem biztosítunk a szervezetünknek koleszterint, a májunk kénytelen akár napi 2 grammnyit is termelni, hogy kielégítse a felmerülő igényeket.

A nyugati orvoslás azt mondja, hogy ha a HDL szint alacsony az LDL pedig magas megnő a szívmegbetegedések kialakulásának a veszélye. Vagyis az HDL/LDL arány egy rizikó faktor, de nem a betegség kiváltó oka, mint azt oly sokan hiszik.

A HDL/LDL arányt pedig nagyon sok minden befolyásolhatja, mint például a túlsúly, a mozgáshiány, a dohányzás, a magas vércukorszint és a magas vérnyomás. Mindezek pedig köztudottan jelentős szerepet játszanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában.

Lehet, hogy inkább ezeket kellene befolyásolni helyes táplálkozással és egészséges életmóddal, mint egészséges embereknek is veszélyes koleszterinszint csökkentő gyógyszereket adni?

Atorvastatin HEXAL filmtabletta mellékhatásai:
“Mint minden gyógyszer, így az Atorvastatin HEXAL filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az atorvasztatin általában jól tolerálható. A nemkívánatos hatások általában enyhék és ideiglenesek.
Az atorvasztatint szedő betegeknek több mint egy százalékában székrekedés, szélgörcs, emésztési zavarok, hasfájás, fejfájás, émelygés, izomfájdalmak, hasmenés és álmatlanság volt megfigyelhető.
Ugyanúgy, mint az ebbe az osztályba tartozó egyéb gyógyszerkészítményeket szedő betegeknél, megfigyelték a májfunkció próba (transzaminázok) eredményeinek növekedését az atorvasztatint szedő betegeknél is. Ezek a változások általában nem jelentősek, és emiatt nincs szükség a kezelés megszakítására.
Alkalmanként a szérum kreatin-foszfokináz (CPK) szintjének növekedését is megfigyelték betegekben. Ez ritka esetekben izomfájdalomhoz, -puhasághoz vagy -gyengeséghez kapcsolódik, izomgörcsök is kialakulhatnak.

A nemkívánatos hatások az egyes szervrendszerekre vonatkoztatva és az alábbi gyakoriság szerint vannak feltüntetve:
nagyon gyakori (10 kezelt betegből több, mint 1-nél fordul elő); gyakori (100 kezelt betegből több, mint 1-nél, de 10 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő); nem gyakori (1000 kezelt betegből több, mint 1-nél, de 100 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő); ritka (10000 kezelt betegből több, mint 1-nél, de 1000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő); nagyon ritka (10000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő, beleértve az izolált eseteket is).

Gyomor-bélrendszerrel kapcsolatos eltérések:
Gyakori: émelygés; emésztési zavarok; gázképződés; székrekedés; hasmenés
Nem gyakori: fogyás; hízás; hányás; hasnyálmirigy-gyulladás

Májjal és epeutakkal kapcsolatos eltérések:
Ritka: májgyulladás; sárgaság

Vérrel, nyirokrendszerrel, immunrenszerrel kapcsolatos eltérések:

Gyakori: allergiás reakció
Nem gyakori: a vérlemezkék számának csökkenése
Nagyon ritka: túlérzékenységi reakció

Belső elválasztású mirigyekkel kapcsolatos eltérések:

Nem gyakori: hajhullás; magas vércukorszint; alacsony vércukorszint

Idegrendszerrel kapcsolatos eltérések:

Gyakori: fejfájás; szédülés; zsibbadás, hangyamászás-érzés
Nem gyakori: perifériás idegbántalmak

Pszichiátriai zavarok:
Gyakori: álmatlanság
Nem gyakori: emlékezet kiesés

Reproduktív rendszerrel kapcsolatos eltérések:

Nem gyakori: impotencia

Bőrrel és bőrfüggelékekkel kapcsolatos eltérések:
Gyakori: bőrviszketés; bőrkiütések
Nem gyakori: csalánkiütés
Nagyon ritka: angioneurotikus ödéma; hólyagképződéssel járó bőrkiütések

Váz - és izomrendszerrel kapcsolatos eltérések:
Gyakori: izombántalmak; ízületi bántalmak
Nem gyakori: izmokkal kapcsolatos eltérések
Ritka: izomgyulladás, izomsejt-elhalás

Általános zavarok:

Gyakori: mellkasi fájdalom; hátfájás; folyadékvisszatartás
Nem gyakori: rossz általános közérzet”

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090112130653.htm
www.CholesterolSecrets.com
http://www.hazipatika.com/gyogyszerekA jótékony tojás

Reggelire rántotta – tiszta egészség! Ez az amerikai táplálkozási szakértők legújabb tippje. Igen jó hír húsvét előtt, hogy a tyúktojás – tápanyag-összetételét és az emberi szervezetre kifejtett hatását tekintve – a legjobb, amit a szervezetünknek adhatunk.

A vizsgálat eredményeiről a londoni Daily Mail számolt be. Kiderült, hogy a rendszeres tojásfogyasztás nem hogy káros lenne, ellenkezőleg, segít fenntartani a szervezet maximális fizikai és szellemi erőnlétét. Ráadásul, ellentétben az eddigi általános nézettel, napi 1-2 tojás fogyasztása optimálisnak számít, és nem vezet súlyfelesleg kialakulásához sem.

A tojás: kincsesbánya
Ami a tojás tápanyag-összetételét illeti, valóságos kincsesbánya a szervezetnek, ezért királyi tápláléknak minősül, hiszen rengeteg olyan vitamint és nyomelemet tartalmaz, melyeket a modern orvostudomány napi bevitelre javasol. A tojás tápértéke nagyon magas: kitűnő fehérjeforrás, tartalmaz D-vitamint – mely a csontok számára fontos –, megvannak benne a B-vitamin-komplex legfontosabb összetevői, továbbá magas a szelén- és az agy számára oly fontos kolintartalma. Fellelhetők benne a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavak és antioxidánsok is, fontos a látás, a memória és az idegrendszer számára.

Mindig a legegyszerűbb dolgok a leghatékonyabbak, vélik az amerikai tudósok, úgyhogy nyugodtan vegyük vissza étrendünkbe ezt a természetes energiaforrást, és kezdjük a napot egy jó tojásrántottával. Így már a nap kezdetén megkapjuk a munkanaphoz szükséges fontos energiatöltetet, és könnyedén, sikerrel vesszük majd a napi akadályokat – hangzik a táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye.

(Forrás: Ami-tass.ru, oroszból fordította: Muzsi Erika)
http://www.natursziget.com/egeszseg/20100325-a-jotekony-tojasGyulladás csökkentő reggeli
4 személyre

4 nagy tojás (lehetőleg házi)
1 teáskanál ecet
4 fokhagyma gerezd reszelve
4 csésze friss spenót
1 teáskanál finomra vágott gyömbér
1 teáskanál kurkuma
2 csésze élőflórás joghurt
1 fél citrom leve
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma vagy petrezselyem zöldje
2 sok magos zsemle félbevágva és megpirítva
só és bors

Keverjük össze a joghurtot, a citrom levet, a kurkumát és a metélőhagymát egy tálban és tegyük félre.

Egy serpenyőbe tegyünk 5 cm mélyen vizet, adjuk hozzá az ecetet, sózzuk és forraljuk fel, vegyük takarékra a lángot. Üssük fel a tojásokat egyenként egy kávés csészébe és finoman engedjük bele a vízbe, vigyázva, hogy a sárgája egészben maradjon. Ha újra felforr zárjuk el a lángot és lefedve hagyjuk a tojásokat főni.

Amíg a tojások elkészülnek az olíva olajon pároljuk meg a spenótot a fokhagymával és a gyömbérrel. Sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlével is ízesíthetjük. Halmozzuk a spenótot a pirított zsemlére, fektessük rá a lecsöpögtetett tojásokat és a joghurt mártással tálaljuk.Mivel célunk az, hogy sokakat érdeklő témákról szóló színes magazint hozzunk kéthetente a monitorjukra várjuk hozzászólásaikat, kérdéseiket, témafelvetéseiket az szerkesztoseg@gyogyulasutjai.hu e-mail címre.

Ha méltónak talál rá bennünket és ajánlani szeretne minket barátainak kérjük
Az Ön neve:


Az Ön E-mail címe:


Az Ön barátjának az E-mail címe:


Megjegyzés:


A magazinunk oldalain található információk, vélemények nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Mivel mi sem kedveljük a kéretlen leveleket (spam) ígérjük, hogy sosem adjuk ki, el vagy bérbe e-mail címét.Impresszum
Gyógyulás Útjai
6721 Szeged, Brüsszeli krt. 10/a
Tel.: +36 62 423 033, Fax: +36 62 423 447
e-mail: szerkesztoseg@gyogyulasutjai.hu
Felelős szerkesztő: Nyári Zsuzsa
Grafika: Focus Studio

Leíratkozás
Ezt az ingyenes e-magazint azért kapja, mert felíratkozott előfizetőink sorába.
Ha nem szeretné kapni kiadványunkat a leiratkozáshoz küldje el e-mail címét!
 
Címváltozás
Régi e-mail cím:   Új e-mail cím:  


Kapcsolatfelvétel itt


Adatkezelési alapelveink
A gyogyulasutjai.hu honlapon kizárólag az érdeklődők nevét, emailcímét és üzenetét fogadjuk, melyet a gyogyulasutjai.hu szerverén addig tárolunk, amíg a kapcsolat fenn áll, de legkésőbb az utolsó kommunikációtól számított 2 évig, vagy visszavonásig.

A személyes adatok megadása önkéntes.
Személyes adatokat harmadik félnek és külfölfdre nem továbbítunk.
Más adatbázissal a megadott adatokat nem kapcsoljuk össze.
Cookie-t honlapunk nem helyez el a látogató számítógépén.
Különleges adatot nem kezelünk.
Külső adatfeldolgozót nem alkalmazunk.
Az adatok védve vannak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
Az érintett kérésére ingyenesen tájékoztatást kap személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - törlését.
A személyes adatot töröljük, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.